Colleges & Masterclasses

woensdag 20 apr 2022, 17.00 - 18.00

CIRCL College Tour #29: Let’s change the face of food waste!

Zo onderneem je circulair in food

In samenwerking met

logo intelligent food
ABN-AMRO_Logo_new_colors.svg

Terug naar de collegebanken met CIRCL College Tour! In dit programma leer je alles over thema's die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame, circulaire economie. Iedere maand nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de wetenschappelijke ontwikkelingen van de toekomst.

Met in deze editie: Junion Hanenberg

Voedselproductiebedrijven doen redelijk hun best om geld te besparen door voedselverspilling en -verlies tegen te gaan. Grote productiebedrijven hebben circa 1 à 3 procent reststromen. Dat lijkt niet veel. Echter in absolute aantallen in liters of kilo’s kunnen deze procenten oplopen tot honderdduizenden kilo’s per jaar. Best veel dus. Echter niet voor de productiebedrijven zelf. Hun core business is produceren en niet het tegengaan van voedselverspilling. Bovendien worden de reststromen bijna altijd in de kostprijs aan de klant doorberekend, “want dat doen we altijd al zo.”

Tijdens dit college geeft Junion handvatten over hoe je een organisatie kunt opzetten naast dit soort voedselproductiebedrijven. Een organisatie die voor alle betrokkene waarde creëert. En vooral hoe je partijen voor je doel kunt motiveren, winnen en uiteindelijk binden.

Junion Hanenberg, oprichter van IntelligentFood en Docent Marketing aan de Hogeschool Rotterdam, zal ons in dit college meenemen in hoe hij een circulaire onderneming is gestart om voedselverspilling het hoofd te bieden. Het moet anders kunnen. Heel anders. Maar waar begin je?

Meld je snel om meer te leren over hoe je circulair kan ondernemen in food!

CIRCL College Tour
Terug naar de collegebanken met CIRCL College Tour! In dit programma leer je alles over thema's die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame, circulaire economie. Iedere maand nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de ontwikkelingen op het thema dat centraal staat.
Naar reeks