Podcast

Money Matters – Dynamische Arbeidsmarkt in De Nieuwe Polder

Ruben Koekoek gaat in gesprek met Annemieke Roobeek over een arbeidsmarkt waarin het normaal is van baan of sector te wisselen en je blijvend te ontwikkelen op basis van persoonlijke en maatschappelijke behoeften.

Circl Movement

15 april 2024

Video

do 11 apr 2024

Spinning Jenny

Circulair ondernemen betekent produceren zonder afval of vervuiling te veroorzaken. Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit? In de serie Ondernemersportretten spreken wij met De Doeners van de Circulaire Economie.

Video

do 4 apr 2024

Wie zegt dat een boom niet voor de rechter mag verschijnen?

De laatste jaren worden steeds meer rechtszaken gewonnen voor en onderhandelingen gevoerd namens de natuur. Tijd om de snelst groeiende juridische beweging van de 21e eeuw eens onder de loep te nemen. Vandaag in On Purpose: Jessica den Outer, jurist Rechten voor de Natuur en Tineke Lambooy, hoogleraar Ondernemingsrecht Nyenrode Business Universiteit.

Artikel

wo 27 mrt 2024

Impact Heroes: ‘Je doet het omdat je erin gelooft en je de wereld wil verbeteren.’

In deze aflevering van Impact Heroes: Dorus Galama van Repeat Audio. Samen met Tom Leenders verkoopt hij koptelefoons met levenslange garantie.

Podcast

wo 27 mrt 2024

Money Matters – Kansengelijkheid in De Nieuwe Polder

Ruben Koekoek gaat in gesprek met Hans Spekman en Rob Peelen van het Jeugdeducatiefonds over kansengelijkheid voor kinderen.

Artikel

vr 22 mrt 2024

Circl Update – Alyssa blikt terug op haar tijd bij Circl Movement

Voor Alyssa Gehasse, contentspecialist bij Circl Movement, is het haar laatste week. Omdat ze de transitie van Circl naar Circl Movement heeft meegemaakt, schrijft ze in dit blog over haar ervaringen in het team tijdens deze turbulente tijd.

Artikel

do 21 mrt 2024

Circl Update – De Social Point update!

Tijs Tibbertsma en Tim Romaniuk komen vanwege hun werk met Social Point (een initiatief van ABN AMRO om kansen te creëren voor mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is) op veel plekken in het land en ontmoeten daar mensen met verschillende achtergronden. Maar ook onderling zien ze verschillen, zoals een generationeel verschil. Zij gingen met elkaar in gesprek over dit verschil, hun overeenkomsten en de verbindende kracht van Social Point.

Podcast

do 14 mrt 2024

Money Matters – Energie in De Nieuwe Polder

Ruben Koekoek gaat in gesprek met Johan Barnard, Head of International Public Affairs bij pensioenfonds APG, over energie en het financieren van de energietransitie.

Artikel

wo 6 mrt 2024

Circl Update – De programmamakers van de Week van de Circulaire Economie

Volgende week, 11 t/m 16 maart, is het De Week van de Circulaire Economie. Onze programmamakers zijn druk bezig met het opzetten van programma’s in verschillende regio’s in het land. We vroegen Yvonne Lang, Roos van Wijhe en Egidio Bundel om te vertellen over de programma’s die ze organiseren.

Video

ma 4 mrt 2024

Andere kijk op de markt

Als je het aan universitair cultuurfilosoof Thijs Lijster (Rijksuniversiteit Groningen) vraagt moeten we voor oplossingen voor de grote klimaatopgave en andere crises vooral naar onszelf kijken. En dan niet naar onszelf als individuen (“Een beter milieu begint bij jezelf”), maar naar wat ons mensen verbindt als groep. Oftewel het ‘samen’ in de samenleving.