Colleges & Masterclasses

maandag 5 sep 2022, 12.00 - 13.00

CIRCL College Tour #31: Concreet Circulair!

In samenwerking met

Logo Nyenrode
ABN AMRO

Terug naar de collegebanken met CIRCL College Tour! In dit programma leer je alles over thema's die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame, circulaire economie. Iedere maand nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de wetenschappelijke ontwikkelingen van de toekomst.

Met in deze editie: André Nijhof

André is hoogleraar Duurzaam Ondernemen en Stewardship aan Nyenrode Business Universiteit. Veel van zijn recente werk is gericht op het inbedden van lange termijn waarde creatie in de kernprocessen van een organisatie. Hoe kunnen we goede business genereren, die een positieve impact heeft op de maatschappij en ons werkleven zinvoller maakt? En hoe combineer je dit met goede financiële resultaten, niet als doel maar als logisch gevolg van goed zakendoen?

Vanuit zijn rol bij Nyenrode Business Universiteit heeft hij een samenwerking opgezocht met Stichting Sustainability University. Dit heeft onder andere geleid tot een boeiend onderzoek over de professional in de circulaire economie, meerdere casestudies en een handleiding transitie management.

In dit college ontleedt André hoe een circulaire transitie werkt en wat je als professional kan doen om circulaire initiatieven naar volwassenheid te brengen. Een transitie is opgebouwd uit meerdere fases, zo ook de circulaire transitie. Per transitiefase behandelt André een praktijkvoorbeeld waarmee hij laat zien hoe jij als professional de verandering binnen jouw bedrijf kan najagen.

Ben je ook benieuwd naar de visie van André Nijhof? Meld je dan snel aan!

CIRCL College Tour
Terug naar de collegebanken met CIRCL College Tour! In dit programma leer je alles over thema's die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame, circulaire economie. Iedere maand nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de ontwikkelingen op het thema dat centraal staat.
Naar reeks