Colleges & Masterclasses

woensdag 26 okt 2022, 12.00 - 13.00

CIRCL College Tour #32: Netwerksturing in de Circulaire Economie

Jacqueline Cramer neemt ons mee in het belang van netwerksturing in de transitie naar een circulaire economie

Gratis toegang

Livestream

In samenwerking met

Board_logo_RGB_verticaal_links
ABN AMRO

Terug naar de collegebanken met CIRCL College Tour! In dit programma leer je alles over thema's die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame, circulaire economie. Iedere maand nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de wetenschappelijke ontwikkelingen van de toekomst.

Met in deze editie: Jacqueline Cramer

Prof. Dr. Jacqueline Cramer is al jarenlang actief in de milieubeweging in Nederland. Zij is wetenschapper en oud politica en tevens een échte grondlegger van het eerste kabinet-brede plan voor het klimaat in Nederland. In haar loopbaan van meer dan 50 jaar, heeft zij enorme ervaring opgedaan met het implementeren van tal van circulaire initiatieven. Als wetenschapper en beoefenaar heeft ze onder andere bouwstenen geïdentificeerd voor het opzetten en verder brengen van circulaire initiatieven, gebaseerd op netwerksturing. Dit heeft ze verwoord in haar boek: ‘How Network Governance Powers the Circular Economy’. In dat boek laat Jacqueline Cramer zien hoe netwerksturing de circulaire economie kan versnellen. In haar tweede boek ‘Building a Circular Future’, helpt zij changemakers wereldwijd bij het opbouwen en besturen van een circulaire economie.

Tijdens deze editie van CIRCL College Tour deelt Jacqueline haar ervaringen als transitiemakelaar en biedt ze richtlijnen voor iedereen die een circulair initiatief wil starten of versnellen.

Ben je ook benieuwd naar de ervaringen en visie van Jacqueline Cramer? Meld je dan snel aan!

CIRCL College Tour
Terug naar de collegebanken met CIRCL College Tour! In dit programma leer je alles over thema's die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame, circulaire economie. Iedere maand nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de ontwikkelingen op het thema dat centraal staat.
Naar reeks