Colleges & Masterclasses

woensdag 18 okt 2023, 12.00 - 13.15

CIRCL College Tour #38: Van impact meten naar impact denken met Karen Maas

Een holistische benadering op impact

In samenwerking met

ABN AMRO
Het groene brein2
impact centre erasmus

In dit college gaat Tjeerd Krumpelman met Karen Maas in gesprek over verschillende bedrijfsmodellen, van finance first tot impact first en het belang van meten. Ze geeft praktische tips om aan de slag te gaan.

Terug naar de collegebanken met CIRCL College Tour! In dit programma leer je alles over thema’s die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame, circulaire economie. Iedere maand nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de ontwikkelingen op het thema dat centraal staat.

Met in deze editie: Karen Maas

Veel organisaties zijn inmiddels bekend met het fenomeen impact en het meten van impact. Impact meten lijkt wel een doel op zich te worden. Maar waar doen we dit ook alweer voor? Impact meten moet in lijn zijn met je belofte, het doel en je strategie. Om dit te stroomlijnen moet je beginnen bij het begin, je ambities.

In dit college kijken we naar verschillende bedrijfsmodellen, van finance first tot impact first. Daarna bespreken we wat jouw organisatie kan (en zou moeten) meten, en worden er een aantal praktische tips gegeven om aan de slag te gaan.

Karen Maas

Karen Maas is bijzonder hoogleraar Accounting en Duurzaamheid aan de Open Universiteit Heerlen en academisch directeur van Impact Centre Erasmus (ICE) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in Nederland. Karen doet onderzoek op het gebied van impactstrategieën, – meten en managen, duurzaamheid en impact investing.

Karen werkte met veel profit-, non-profit- en financiële organisaties om hun impact te meten en te beheren. Karen is commissaris en lid van raad van advies bij verschillende organisaties. Daarnaast is ze lid van het Sustainable Finance Lab en het Sustainable Pension Investment Lab. Haar werk is o.a. gepubliceerd in boeken, wetenschappelijke tijdschriften en kranten.

CIRCL College Tour
Terug naar de collegebanken met CIRCL College Tour! In dit programma leer je alles over thema's die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame, circulaire economie. Iedere aflevering nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de ontwikkelingen op het thema dat centraal staat.
Naar reeks