vrijdag 11 feb 2022, 10.00 - 12.00

DE MONITOR VOOR DE CIRCULAIRE ECONOMIE

Met trots presenteren we de eerste versie van de Monitor voor de Circulaire Economie, dat ons laat zien hoe de verscheidene materiaalstromen zich door Amsterdam bewegen.

Livestream

Ontwikkeld door

In Amsterdam praten we steeds meer over het circulair maken van materiaalstromen. Maar om welke aantallen en soorten materialen gaat het nu eigenlijk? En wat voor impact hebben ze op het milieu en onze maatschappij?

Kijk het programma hier terug:

Met trots presenteren wethouder Marieke van Doorninck en Rene Koop, programmamanager circulaire economie bij Gemeente Amsterdam, de eerste versie van de Monitor voor de Circulaire Economie. Een interactief dashboard – tot stand gekomen in samenwerking met CBS en TNO – dat ons laat zien hoe de verscheidene materiaalstromen zich door de regio Groot-Amsterdam bewegen. Van import en productie tot consumptie, recycling en verlies.

Dankzij de Monitor weten we steeds beter hoeveel materiaal er in onze stad rondgaan en wat daarvan de ecologische en sociale impact is, zowel lokaal als mondiaal. De inzichten die we daar nu en in de toekomst uithalen, stellen overheden, bedrijven en burgers in staat om nog betere keuzes te maken in het belang van de circulaire economie.

Benieuwd hoe de monitor werkt? Waarom het een belangrijke asset is voor onze stad? En hoe jouw organisatie of afdeling een bijdrage kan leveren? Meld je dan aan voor het online event dat wij op vrijdag 11 februari tussen 9.30 en 12.30 uur vanuit de studio in Circl organiseren.

Met o.a. de volgende sprekers: Wethouder Van Doorninck (wethouder duurzaamheid), Rene Koop (programmamanager CE gemeente Amsterdam) en Nathan de Groot (dagvoorzitter)

Klik hier om je aan te melden voor ‘De Monitor Voor De Circulaire Economie’

 

 

Week van de Circulaire Economie
Tijdens de Week van de Circulaire Economie staat de agenda bij Circl volledig in het teken van circulariteit. Op deze reekspagina hebben we alle programma's uit de Weken voor je bij elkaar gezet!
Naar reeks