donderdag 17 jun 2021, 16.00 - 17.00

Energy Transition Thursday #14 | Zonne-energie 2.0

Verdienmodellen op de Snijtafel

Gratis toegang

Livestream

In samenwerking met

Logo ABN AMRO

Om onze energiemix groener te maken hebben we meer nodig dan duurzame technieken; een duurzaam verdienmodel is minstens zo belangrijk. In Energy Transition Thursday behandelen we veelbelovende duurzame technieken en gaan we dieper in op het verdienmodel achter de techniek. Bij elke sessie ontleden specialisten uit de sector de techniek én het verdienmodel. In deze maand leggen de experts het thema zonne-energie op de snijtafel.

In tegenstelling tot de meeste van de besproken verdienmodellen die nog in de kinderschoenen staan, is zonne-energie al doorgebroken bij het algemene publiek. Echter, de energietransitie is nog maar net begonnen dus er is nog veel ruimte voor groei. In 2020 werd er 8.1 Terawattuur aan zonne-energie opgewekt, wat naar verwachting zal doorstijgen met 10 Terawattuur per 2030.

De experts bespreken waar we staan met het gebruik van zonne-energie en wat het toekomstperspectief is. Thema’s die verder aan bod komen zijn de verschillende soorten zonnepanelen, de capaciteit van het net, de risico’s en de kosten met daarmee ook de vraag hoe we de kosten in bedwang kunnen houden.

Energy Transition Thursday
De energietransitie op de snijtafel. Elke aflevering een duurzame techniek én verdienmodel ontleed.
Naar reeks