Week van de Circulaire Economie

dinsdag 8 feb 2022, 17.00 - 17.30

Lastenverschuiving circulaire bouweconomie

Een onderzoek naar toepassing van Ex’tax-principes op vier bouwprojecten

Gratis toegang

Livestream

In samenwerking met

Copper8 vierkant
ABN-AMRO_Logo_new_colors.svg

In dit korte programma nemen experts op het gebied van circulaire economie, financiën en bouw je mee naar een baanbrekende ontwikkeling: Ex’Tax projecten in bouw. Kijk live mee en praat met de experts in de chat van dit programma!

Kijk het programma hier terug:

Ex’Tax, wat was dat ook weer?

Met Ex’Tax bedoelen we de verschuiving van belasting op arbeid naar belasting op grondstoffen.


Met Ex’Tax bedoelen we de verschuiving van belasting op arbeid naar belasting op grondstoffen. In het huidige economische stelsel worden veel grondstoffen gebruikt, ook omdat grondstoffen goedkoop zijn. Dat leidt tot uitputting van de aarde. Arbeid daarentegen is duur, omdat er veel belasting op wordt geheven. Als we in de circulaire economie slimmer willen omgaan met grondstoffen zullen we ze een paar keer verwerken. Veel arbeid dus. Denk bijvoorbeeld aan bouwstoffen. Om de circulaire economie rond te rekenen hebben we daarom een lastenverschuiving nodig, van grondstoffen naar arbeid.

Lees meer
Week van de Circulaire Economie
Tijdens de Week van de Circulaire Economie staat de agenda bij Circl volledig in het teken van circulariteit. Op deze reekspagina hebben we alle programma's uit de Weken voor je bij elkaar gezet!
Naar reeks