Talkshow

maandag 18 dec 2023, 20.00 - 21.15

Biodiversity X Finance – Medicijn voor de natuur

Hoe moet de Europese natuurherstelwet in Nederland vorm krijgen?

Gratis toegang

Pakhuis de Zwijger

Piet Heinkade 179, Amsterdam

In samenwerking met

PDZ

In deze aflevering van Biodiversity X Finance gaan we in gesprek over de Natuurherstelwet. We onderzoeken hoe Nederland deze Europese richtlijn kan vertalen naar nationaal beleid.

“De natuur is ziek, de Natuurherstelwet is het medicijn.” Zo beschreef Eurocommisaris Sinkevicius de cruciale Europese wet. Na een heftige debatperiode is deze wet eindelijk aangenomen. Nu is het aan de lidstaten om hun rol op te pakken. Met meerdere interpretatiemogelijkheden voor elke lidstaat, vormt het een politieke uitdaging voor het komende kabinet.

Hoe moet Nederland deze Europese richtlijn vertalen naar nationaal beleid? Waar hebben we speelruimte en hoe vullen we die in? Samen onderzoeken we hoe boeren, natuurorganisaties en burgers samen kunnen werken. En welke cruciale rol heeft de financiële sector in dit verhaal?

Je komt erachter tijdens een nieuwe aflevering van Biodiversity X Finance. Meld je aan!

Podcast Johan Vollenbroek

Luister naar de podcast met Johan Vollenbroek over de ecologische- en klimaatcrisis.

In deze podcast gaat Annick van Rinsum van Pakhuis de Zwijger in gesprek met Johan Vollenbroek, de mede-oprichter van Mobilisation for the Environment (MOB). Voor Johan is niets doen geen optie. Zijn organisatie zet zich in om van de huidige koers af te wijken en ervoor te zorgen dat we voor de toekomstige generaties geen aarde achterlaten die ecologisch gezien failliet is.

Biodiversity x Finance
In deze reeks bespreken we met verschillende experts, stakeholders en professionals hoe we biodiversiteit aan financiële belangen kunnen koppelen voor het behoud van een leefbare wereld.
Naar reeks