Week van de Circulaire Economie

maandag 7 feb 2022, 19.30 - 21.30

Opening van de Week van de Circulaire Economie bij Circl

Bekijk de documentaire ‘Going Circular’ en praat mee tijdens het tafelgesprek

Gratis toegang

In samenwerking met

arte_logo_rgb
Off the fence
zdflogo_rgb
Waterbear logo
curiosity stream

In deze openingssessie van de Week van de Circulaire Economie bekijken we de documentaire 'Going Circulair' en bespreken we de kansen voor de Nederlandse economie. Wat kunnen we doen om circulariteit te versnellen? Welke goede voorbeelden zijn er al? En wat kun je als consument zelf doen? We stellen deze vragen aan de experts in de Q&A na de documentaire.

Kijk de Q&A sessie hier terug:

Dit programma is onderdeel van de Week van de Circulaire Economie. Bekijk het hele programma.

Huishoudelijke spullen, kleding en alles wat je consumeert dragen voor een groot deel bij aan de wereldwijde uitstoot. Persoonlijke keuzes hebben een serieuze impact op de transitie naar een duurzamere wereld. Wat als we op zo manier kunnen leven dat we de grondstoffenbronnen niet uitputten en de aarde niet opwarmen? In de documentaire ‘Going Circular’ (van de makers van ‘My Octopus Teacher’) navigeren vier grensverleggende visionairs door de ecologische, economische en sociale crises van deze tijd. En bespreken zij wat de toekomst van de mensheid veiligstelt.

James Lovelock (onafhankelijk onderzoeker), Arthur Huang (engineer en designer), Janine Benyus (bioloog en onderzoekschrijver) en John Fullerton (onconventionele econoom en impactinvesteerder) laten zien dat de circulaire economie essentieel is voor onze toekomst. En zij ontplooien dat de oplossingen voor het creëren van een circulaire economie in de natuur zelf al is geperfectioneerd. Door de genialiteit van de natuur na te bootsen kan de mensheid een gelukkig leven leiden. Binnen de grenzen van de planeet.

Een Off the Fence-productie voor Curiosity Studios in co-productie met ZDF Enterprises, ZDF en Arte. Gedistribueerd door ZDF Enterprises GmbH en Waterbear. Uitvoerend producenten Robert-Jan van-Ogtrop, Thomas Anthony en Allison Bean. Geproduceerd door Ellen Windemuth en Sam Barton-Humphreys, geregisseerd door Nigel Walk en Richard Dale.

Week van de Circulaire Economie
Tijdens de Week van de Circulaire Economie staat de agenda bij Circl volledig in het teken van circulariteit. Op deze reekspagina hebben we alle programma's uit de Weken voor je bij elkaar gezet!
Naar reeks