woensdag 23 jun 2021, 10.30 - 12.00

Our planet, our business

Samen de spelregels bepalen voor de versnelling naar een Circulaire Economie

Gratis toegang

Livestream

Ontwikkeld door

Gemodereerd door

FreL_derique de Jong B)foto Annaleen Louwes #1

Frederique de Jong

Journalist

In samenwerking met

PDZ
ABN-AMRO_Logo_new_colors.svg

Waar staan we in de transitie naar een circulaire economie? Hoe draagt een circulaire economie precies bij aan het oplossen van klimaatverandering, sociale ongelijkheid en biodiversiteitsherstel? Hoe voorkomen we dat circulariteit iets is van the happy few? En hoe creëren we samen de versnelling die nodig is?

Bekijk hier de livestream van Our planet, our business!

 

De circulaire economie is in opmars. Steeds meer ondernemers zijn op zoek naar concrete handvatten om aan de slag te gaan in de circulaire economie. De transitie van een lineaire naar een circulaire economie is echter een complexe systeemverandering waarbij we iedereen nodig hebben en er niet altijd hapklare oplossingen voor de hand liggen. Bedrijven hebben vergelijkbare dilemma’s waardoor ze soms niet verder komen of aarzelen om te beginnen met circulair ondernemen. Zo is er behoefte aan nieuw leiderschap, nieuwe vormen van samenwerkingen, afspraken, regels, andere vormen van financiering én nieuwe verdienmodellen.
In deze talkshow gaan we onderzoeken hoe we samen de spelregels kunnen veranderen om tot een versnelling van een toekomstbestendige economie te komen.

Deze talkshow is onderdeel van een themadag over circulair ondernemen. Na deze talkshow vervolgen we de middag met de aftrap van de reeks “Circulair Ondernemen: WTF?!” die het najaar maandelijks zal draaien bij Circl. Speciaal voor ondernemingen die de switch naar circulair nog niet (volledig) hebben gemaakt maar dat wel willen, presenteren we de eerste vier belemmeringen op de Weg Tot Financiering. Een expert en een ondernemer vertellen de belangrijkste zaken in 15 minuten, de overige 15 minuten zijn voor jou om vragen te stellen.

Circulair Ondernemen: WTF?!
De circulaire economie is in opmars. Steeds meer ondernemingen vinden duurzaamheid belangrijk en staan open voor circulair ondernemen. De transitie van een lineair naar een circulair systeem is echter een complexe verandering waarbij het circulaire businessmodel nog niet altijd is rond te rekenen. Hoe ziet de weg tot financiering er uit? En hoe belangrijk is die financiering voor het versnellen van de transitie?
Naar reeks