maandag 12 sep 2022, 20.00 - 21.00

Talkshow | 7 Rollen voor duurzaam succes

Kom achter welke vaardigheden en competenties nodig zijn om de noodzakelijke transitie naar een inclusieve en circulaire economie te versnellen!

De maatschappelijke uitdagingen zijn anno 2022 complexer en urgenter dan ooit. Als gevolg hiervan groeit de behoefte bij bedrijven aan effectievere leiders op het gebied van duurzaam ondernemen. Maar welke rollen zijn nodig om organisaties effectief naar een duurzame toekomst te leiden? In haar boek onderzoekt Carola Wijdoogen de '7 Rollen voor duurzaam succes'. Hierover gaat ze 12 september in gesprek met experts die deze rollen in de praktijk invulling geven. Meld je aan en kom erachter hoe zij dit doen, wat hun grootste uitdaging was, en hoe ze hiermee omgingen.

‘7 Rollen voor duurzaam succes’

Momenteel ligt de opdracht bij duurzaamheidsprofessionals om duurzaamheid in alle processen en activiteiten van een organisatie te integreren en het stokje over te dragen aan andere professionals. Hoewel bedrijven, situaties en duurzaamheidsthema’s wereldwijd kunnen verschillen, worden 7 rollen overal herkend: Networker, Strategist, Coördinator & Initiator, Stimulator & Connector, Mentor, Innovator, Monitor. In de talkshow gaan we in gesprek met 7 experts die deze rollen in de praktijk invulling geven.

Waarom dit boek?

In 2010 werd Carola Wijdoogen de eerste directeur duurzaam ondernemen van de Nederlandse Spoorwegen (NS). De afgelopen twaalf jaar heeft Carola over dit nieuwe vak een heleboel inzichten opgedaan – uit eigen ervaring én dat van tientallen andere duurzaamheidsprofessionals. Hierover schreef ze het veelgebruikte en succesvolle boek ‘MVO doe je ZO’ (2016).

Het boek ‘7 Rollen voor duurzaam succes’ is een van de eerste boeken die een praktische methode biedt aan (toekomstige) professionals om succesvol de duurzame ontwikkeling van organisaties en bedrijven te versnellen. Een unieke combinatie van theoretische modellen en praktijkcases, waar alle aspecten van duurzame transitie aan het bod komen. Enkele van de vragen die beantwoord worden zijn: welke rollen zijn nodig om duurzaamheid te borgen in strategie en cultuur? Hoe organiseer je duurzaamheid? Over welke vaardigheden moeten professionals beschikken om een duurzame strategie te vertalen naar innovaties? Hoe communiceer je over duurzaamheid? Welke stakeholders betrek je en hoe organiseer je een dialoog?

Klik hier voor de link naar het programma van vanavond!

Programma

  • 19:45 - 20:00

    Digitale inloop

  • 20:00 - 21:00

    Boekpresentatie

N.ieuw E.conomisch O.ntwerp
Hier vind je webinars, podcasts, videos, artikelen en data voor meetup’s over het inrichten van een nieuw tijdperk. We gaan in gesprek met frisse denkers, visionairs en jullie en zoomen in op vijf onderwerpen die de economie kunnen resetten.
Naar reeks