Artikel

Circl Update – Wij zijn op Springtij Forum!

Onze programmamakers zijn op weg naar Springtij Forum.

Geplaatst op 21 september 2023

Sjors Mineur circl.nl vierkant

Sjors Mineur

Programmamaker CIRCL

Yvonne Lang

Yvonne Lang

Programmamaker Circl

DSC_6191a (2)

Egidio A.T.L. Bundel

Programmamaker CIRCL

Circl Movement programmamakers Sjors Mineur, Egidio Bundel en Yvonne Lang zijn onderweg naar Springtij 2023 op Terschelling. Ze stuurden ons een update vanaf de boot.

Het weer tijdens de overtocht van vasteland naar het eiland is onstuimig, want we zitten met windkracht 7 op de boot op weg naar Terschelling. Met de tagline – ‘De tijd is aan ons, laten we durven’ – in ons hoofd, zijn wij onderweg naar Springtij, dat plaatsvindt van 20 t/m 22 september.

Sjors: Hebben we de wind tegen of juist mee? Met onder andere deze vraag ga ik me de komende dagen onderdompelen in alles dat Springtij Forum te bieden heeft. Zonder controverse is het forum (je mag het geen festival noemen) en de aanwezige deelnemers namelijk niet.

Zijn dit dan de koplopers die de transitie kunnen versnellen? Wat het antwoord ook is; we moeten het met z’n allen doen en het liefst nog gisteren in plaats van vandaag. Ik neem de tagline ‘Laten we durven!’ dan ook ten harte. Mede daarom kijk ik ook uit naar een sessie over ‘Anders denken – persoonlijke moed om een postgroeiverhaal aan land te brengen’.

Egidio: Het gaat niet om woorden maar om daden. De beste stuurlui staan bij Springtij niet aan wal maar, voorop! Op weg naar verandering. Dat motiveert mij heel erg om echt in actie te komen. Eén van de sessies die mij heel interessant lijkt, is ‘Van Algorithmen tot Ecosystemen: Een Verkenning van AI in de duurzame transitie’. Ik ben benieuwd!

Yvonne: Het is zo bijzonder om op een schip te staan dat boordevol changemakers zit. Springtij is het forum waar beslissers samenkomen, van beleidsmakers tot financiers en activisten. En programmamakers van Circl Movement.

Als programmamakers zitten wij midden in een groep van mensen die iedere dag het verschil maken en samen met ons de volgende stap zetten zodra we weer aan de wal zijn. Ook ik kijk het meest uit naar de sessie waarin we samen een post-groei pilot bedrijf gaan opzetten.