Podcast

Later is álles beter: De Groene Woestijn

De klimaatpodcast voor realistische mensen over het herstellen van natuurlijke ecosystemen. Met Gijs Bosman [The Weather Makers] en Alex Panhuizen [Jonge Klimaatbeweging].

Geplaatst op 4 augustus 2021

In Later is álles beter – De klimaatpodcast voor realistische mensen onderzoeken de Jonge Klimaatbeweging en Circl wat er te winnen valt met het redden van het klimaat. Door in gesprek te gaan met optimistische en ondernemende mensen maken we jouw toekomst op aarde een klein beetje beter. Je weet na het luisteren van deze podcast namelijk dat er wat te kiezen is, veel zelfs en ook nog eens veel fijns. Tune elke week in op Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts óf luister de podcast hier op de website en praat mee op instagram via @laterisallesbeter

In deze aflevering gaat Sjors Mineur [programmamaker bij Circl] in gesprek met Gijs Bosman [The Weather Makers] en Alex Panhuizen [Jonge Klimaatbeweging]. Gijs zegt de planeet af te kunnen koelen door ecosystemen te regeneren middels holistic engineering. Uhm juist ja.. Wat wil dat zeggen? Hij benut het herstellend vermogen van de natuur om een hele woestijn te vergroenen! In 30 jaar, zeggen The Weather Makers, kunnen ze het hele Sinaï-schiereiland (Egypte) weer tot Tuin van Eden maken. Hoe werkt dat in hemelsnaam? Wat valt er te leren van dit project, ook voor natuurherstel in ons eigen kikkerlandje? En gaat Gijs binnenkort samen met Elon Musk naar Mars, om de boel daar te vergroenen? Dat alles en meer hoor je in de podcast. Luisteren dus!

Luistertijd: 49 min

Later is álles beter
De klimaatpodcast voor realistische mensen.
Naar reeks