reeksen-hero-image

REEKS

Money Matters

In de podcast Money Matters neemt Social Finance NL je mee door het landschap van impact investeren en hoor je het laatste nieuws over de impact economie.

Gemaakt door

socfin-logo

Social Finance NL

DSC_6191a (2)

Egidio A.T.L. Bundel

Programmamaker CIRCL

Introductie

‘Money makes the world go round’. Maar draait geld ook de goede kant op?  In de podcast Money Matters over geld en impact neemt Social Finance NL je mee door het landschap van impact investeren en hoor je het laatste nieuws over de impact economie.

Iedereen die de wereld een beetje mooier wil maken, is op zoek naar geld. Daarom startte Social Finance NL de podcast ‘Money Matters’. Hierin neemt Ruben Koekoek als vaste host de luisteraar mee door het landschap van impact investeren en wordt er bijgepraat over het laatste nieuws uit de impact economie.

Ruben Koekoek, directeur van Social Finance NL, heeft inmiddels al vele interessante gasten met verschillende perspectieven aan tafel gehad om te praten over geld en impact. Sinds seizoen 4 duikt hij vooral in de actualiteiten uit de impact economie die hij bespreekt met vaste panelleden Michel Scholte, Jamy Goewie, Björn Vennema en Sandra Phlippen.

Lees meer
Alle video's in deze reeks
Terugkijken
alle video’s
jeswin-thomas-XQfh5DHuhmE-unsplash

wo 31 mei 2023

Money Matters Live!

Verdieping
  • Bekijk alles
  • Artikelen
  • Podcasts
  • Video

Podcast

vr 16 feb 2024

Money Matters – Zorg in De Nieuwe Polder

Deze week gaat Ruben in gesprek met Leonie Voragen, senior consultant bij Q-Consult Zorg, en Marc Bruijnzeels, van Health Campus Den Haag, over het Nederlandse zorgsysteem. In deze reeks afleveringen neemt Money Matters je mee door het boek de Nieuwe Polder. Elke aflevering horen we de schrijvers van een van de essays uit de bundel.

Podcast

do 25 jan 2024

Money Matters – De Financiële Sector in De Nieuwe Polder

Jeroen Rijpkema, CEO van Triodos Bank en vast panellid Björn Vennema duiken in hun essay over de financiële sector. In deze reeks afleveringen neemt Money Matters je mee door het boek de Nieuwe Polder. Elke aflevering horen we de schrijvers van een van de essays uit de bundel.

Podcast

ma 8 jan 2024

Money Matters – Migratie in De Nieuwe Polder

Volgens Annemiek en Manal van NewBees kan en moet de ontvangst van nieuwkomers in Nederland anders. In deze reeks afleveringen neemt Money Matters je mee door het boek de Nieuwe Polder. Elke aflevering horen we de schrijvers van een van de essays uit de bundel.

Artikel

wo 20 dec 2023

Twaalf krachtige voorbeelden voor betere samenwerking en financiering

Op 6 december is de essaybundel ‘De Nieuwe Polder’ verschenen die ik heb samengesteld met Bernard ter Haar. Met twaalf krachtige voorbeelden tonen verschillende toonaangevende essayisten hoe samenwerken in de nieuwe economie noodzakelijke transities op sociaal, groen en economisch gebied mogelijk maakt. De Nederlandse samenleving loopt namelijk op allerlei fronten vast. Met de huidige manier van werken gaan we de meest prangende vraagstukken van deze tijd niet oplossen. Een nieuwe polder waarin maatschappelijke organisaties, bedrijven en overheden slimmer met elkaar samenwerken is daarom hard nodig.

Podcast

wo 20 dec 2023

Money Matters – Jeugdzorg in De Nieuwe Polder

Hedda en Angelo van de Eigen Kracht Centrale gaan in gesprek over hoe de jeugdzorg in Nederland niet goed genoeg werkt. In deze reeks afleveringen neemt Money Matters je mee door het boek de Nieuwe Polder. Elke aflevering horen we de schrijvers van een van de essays uit de bundel.

Podcast

ma 20 nov 2023

Money Matters – De Verkiezingsreeks: Aflevering 3 – NSC over de True Price

Money Matters houdt zich bezig met het financieren van maatschappelijk impact. Maar doen politieke partijen dat ook? In deze reeks gaat host Ruben Koekoek in gesprek met vertegenwoordigers van verschillende partijen over onderwerpen die belangrijk zijn voor de impact economie.

Gasten
Sandra_Philippen_Groot
Michel Scholte picture 2018_color
Jamy Goewie
bjorn-vennema