Video

Hoe werkt sociaal ondernemerschap?

ON PURPOSE #11: Kees Klomp interviewt Niels Bosma over sociaal ondernemerschap.

Geplaatst op 5 mei 2023

Yvonne-Lang-fitting

Yvonne Lang

Programmamaker Circl Movement

In deze aflevering van On Purpose gaat Kees in gesprek met Niels Bosma, hoogleraar Social Entrepreneurship aan de Universiteit Utrecht. Niels schetst dat de groeiende beweging van sociaal ondernemers de focus van het bedrijfsleven steeds meer laat kantelen. Van een focus op winst naar een andere kijk op waarde en dus de impact van het bedrijf op de maatschappij.

Tegelijkertijd gaat deze beweging niet zonder uitdagingen. Van financiering tot weeffouten in het systeem en de blijvende vraag hoe je weet of je nou echt ‘het goede doet’. Niels heeft een paar nieuwe inzichten paraat. Dus, bekijk deze video en ga zelf weer een stapje verder op weg naar een duurzamere economie!

Over Niels

Niels Bosma (prof. dr.) is een Nederlandse wetenschapper en expert op het gebied van sociaal ondernemerschap. Momenteel is hij hoogleraar Sociaal Ondernemerschap en Onderwijsdirecteur van aan de Utrecht University School of Economics, waar hij ook mede-oprichter en coördinator is van het Social Entrepreneurship Initiative.

Naast zijn academische werk is Bosma ook lid geweest van GECES, een expertgroep die de Europese Commissie adviseert over sociale ondernemerschap en duurzaamheid. Hij heeft verschillende publicaties in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften en heeft onderzoek gedaan naar het ondernemersgedrag van individuen in regionale en sociale contexten.

On Purpose
Kees Klomp gaat met gasten in gesprek over hun oplossingen voor een nieuwe duurzame economie.
Naar reeks