Video

Circulariteit in de installatietechniek

In deze aflevering van ‘DE BOUW BREEKT DOOR’ spreken we Esther Loman, MVO coördinator bij Kuijpers. Hoe gaat een technisch dienstverlener in de utiliteit en industrie om met duurzaamheid en circulariteit? Hoe inspireert Esther haar collega’s om duurzamere keuzes te overwegen en te maken? Dat ontdek je in de video!

Leontien de Waal

6 december 2023

Video

wo 15 nov 2023

Vlog: Circl Move #1

We zijn een documentaire aan het maken over CIRCL, maar niet alle materiaal haalt 'the final cut'. Met het materiaal dat overblijft neemt Lotte je maandelijks mee voor een kijkje achter de schermen.

Video

ma 9 okt 2023

De verbinder van alle partijen

DE BOUW BREEKT DOOR #5 - Rianne Paijmans, wijkontwikkelingsmanager bij Van Wijnen geeft bewoners en gebruikers een stem in projecten. Waarom maakt Rianne zich sterk voor een wijkaanpak? Hoe legt ze intern en extern verbindingen bij de missie om te bouwen aan ruimte voor een beter leven? Dat ontdek je in de video!

Video

di 12 sep 2023

Duurzame Dinsdag 2023 – Duurzame Troonrede & uitreiking lintjes

Tijdens de Duurzame Dinsdag wordt er een alternatieve, duurzame troonrede gegeven en worden er 4 lintjes uitgereikt die zich inzetten voor duurzaamheid.

Video

di 12 sep 2023

Duurzame Dinsdag 2023 – Prijsuitreiking

Tijdens de Duurzame Dinsdag kregen 7 genomineerde initiatiefnemers voor de Duurzame Dinsdag Prijs het podium om de jury en het publiek te overtuigen van hun initiatief. Aan het einde van de dag werden de prijzen uitgereikt.

Video

di 5 sep 2023

Richt je op de minderheid, dan volgt de meerderheid

DE BOUW BREEKT DOOR #4 - Norbert Schotte, transitiemaker en ‘aanvoerder’ van ruim 300 marktpartijen die demissionair minister Hugo de Jonge oproepen om een nieuwe en betere CO2 eis voor het bouwen te introduceren. Norbert maakt zich sterk voor een radicale versnelling van duurzaam bouwen.

Video

ma 28 aug 2023

Kathedraaldenken voor de toekomst die we willen

Purpose Winter School #4: Tim van Hattum, programmaleider Klimaat bij Wageningen University & Research over de noodzaak van het schetsen van een positief toekomstperspectief om iedereen mee te krijgen in het bestrijden van klimaatverandering.

Video

di 8 aug 2023

Duurzaam innoveren als norm

DE BOUW BREEKT DOOR #3 - Anne Koudstaal, Innovatiemanager bij Dura Vermeer NEXT en bedenker van de circulaire PlasticRoad en deelplatform Emission-0 neemt je mee naar Watthub, het eerste snellaadplein ter wereld voor vrachtwagens.

Video

ma 31 jul 2023

Sommige dingen zijn niet complex, ze worden complex gemaakt

Purpose Winter School #3: Mirjam van Rijn, Impact investment manager bij Social Impact Fonds Rotterdam over hoe haar kleine lokale initiatief uitgroeide tot een organisatie die kansenongelijkheid bestrijdt.

Video

ma 31 jul 2023

Complexiteit moet je omarmen

Purpose Winter School #2: Paul Beenen, MSc Healthy Ageing Professional Lead op de Hanzehogeschool, over het omarmen van complexiteit en hoe dit verschilt van een gecompliceerd vraagstuk.