Artikel

Circl Update – Wij kijken verder dan financiële waarde!

Lotte vertelt dat iemand in een bestuurdersrol niet alleen gefocust moet zijn op de financiële waarde, maar ook naar de niet-financiële waardes moet kijken. Dit heet een Chief Value Officer.

Lotte de Groot

7 december 2023

Artikel

wo 6 dec 2023

Ik geloof dat de slager van de toekomst per definitie een vegetarische slager is

Hij ziet zichzelf niet als ondernemer, maar als iemand met een duurzame missie. Desondanks timmert Jaap Korteweg al ruim veertig jaar aan de weg met verschillende ondernemingen. Van biologisch akkerbouwer, natuurontwikkelaar tot vegetarische slager. En nu gaat hij aan de slag als veganistische kaasboer. “De toekomst kan er in 2050, ook met de verwachte tien miljard mensen, veel mooier uitzien. Voor zowel mens als dier.”

Artikel

do 23 nov 2023

Circl Update – We bekennen kleur op Black Friday!

Vrijdag 24 november is het weer Black Friday. Yvonne Lang stond als koukleum voor een dilemma. Toegeven aan een van de vele aanbiedingen of met koude handen op de fiets?

Artikel

wo 22 nov 2023

Hoe de haat omsloeg naar liefde

Kees Klomp is ondernemer, adviseur, TEDx-spreker en auteur. Ook is hij voormalig lector Betekeniseconomie bij Kenniscentrum Business Innovation aan de Hogeschool van Rotterdam. Zijn CV is een hele waslijst, zo kan je stellen. Voor Kees staat alles in het teken van de betekeniseconomie.

Artikel

do 9 nov 2023

Circl Update – We vinden kracht in kennis!

Van 13 t/m 16 november is het zover: de Learning Week bij ABN AMRO barst los. Een speciale editie dit keer, want we vieren de 10e verjaardag met een thema dat ons allemaal raakt: liefde. Bij Circl Movement zijn we druk bezig met het vormgeven van inspirerende programma's voor deze dagen. Egidio deelt zijn visie op wat leren voor hem betekent en nodigt iedereen uit om samen te streven naar continue ontwikkeling en duurzame groei.

Artikel

do 2 nov 2023

Circl Update – Wij veranderen met opzet het duurzaamheidsverhaal!

Yvonne Lang, programmamaker bij Circl, is bezig om samen met Kees Klomp een nieuw seizoen van de reeks On Purpose te maken. Maar dankzij haar buurvrouw zag Yvonne in dat de opzet van het programma niet voor iedereen duidelijk is. Dit gaf haar de kans om te reflecteren op haar werk en bubbel.

Artikel

di 17 okt 2023

CSRD: wat voor veranderingen brengt dit teweeg voor bedrijven?

In dit artikel licht Michel Scholte de richtlijn CSRD toe. Deze Corporate Sustainability Reporting Directive is in het begin van 2023 aangenomen door de Europese Unie als onderdeel van de Europese Green Deal, zoals voorgesteld door Frans Timmermans (vicevoorzitter van de Europese Commissie). Door middel van de CSRD worden de komende jaren tienduizenden Europese bedrijven verplicht gesteld om te rapporteren over hun impact op mens en klimaat.

Artikel

do 12 okt 2023

Wereldvoedseldag 2023

Elke dag gaan er 783 miljoen mensen met honger naar bed. Hier wordt sinds 1979 ieder jaar wereldwijd bij stil gestaan op 16 oktober. Want niet alleen arme landen kampen met een gebrek aan beschikbaarheid van voldoende en gezond voedsel.

Artikel

do 5 okt 2023

Circl Update – We werken samen in symbiose met de natuur! 

Sjors bezocht het Symbiosis Symposium in BlueCity Rotterdam, waar het thema 'samenwerken in symbiose met de natuur' centraal stond. Sjors liet zich inspireren en motiveren door het gevarieerde programma.

Artikel

do 28 sep 2023

Circl Update – We moeten vertragen en verdragen!  

Onze programmamakers waren afgelopen week op Terschelling om Springtij Forum bij te wonen. De drie dagen op het eiland hadden een blijvend effect op Yvonne.